CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, February 19, 2009

badan semakin mengembang!!

mak datokkk macam mane nie... aku nak kurussssss tapi sehat..tension!!!!

sejak menjak keje atas kerusi yang empok dan ber-air cond sepanjang 9 jam bekerja ni ngadap komputer sentiasa menjadi kan aku seorang yang mengembangkan anggota-anggota badan terutama nya di bahagian yang amat ketara di lihat oleh orang ramai.. camne nie...

mungkin kah kesan ubat yang diambil oleh aku dan disarankan oleh doktor untuk mengambil nya bila perlu saja?? takkan lah boleh gemuk ish..ikut plan diet yang betul pun tak nampak perubahan..

korang yang kurus tapi sehat.. bagilah tip camne nak kurus???

18 comments:

nurul aziyana said...

hihihi sy pun rase diri ini mengembang especially kt pp..cik abg pun cakap camtu..adeh..tiap2 hari wt senaman muka..kwang2

my hidden stories said...

i tak boleh bagi tips lah... i pun tgh berusaha diet..

tapi cam tak diet jer..

my hidden stories said...

i tak leh nak bagi tips lah..

i pun diet..tapi cam gagal jer...hehee

xxxo said...

yang salu saya wat x mkn nasi waktu mlm ngan exercise. tapi salu awai2 jek rajin camtuh. pastu jadik malas.ngeeee. byk ngat godaan nyeh. :D

lady_daisy said...

da puas diet tapi lemak tak turun...camne???

Ms D said...

hehehe... redho je la ...lagi stress lagi naik badan...kerja ku skarang pikir nak diet..PIKIR je la...tapi tak henti2 lapar...

Amy-Wan said...

hahaha...*gemuk juge* xde tips...

makin nk kawen..bdn makin mengembang...

antalya said...

kalo nk kuwos diet saje tak ckup..kena exercise jugak..rajin2 la joging
*salam singgah

Dayu said...

sama lah kita
pening memikirkan badan yg tak kurus ni
isskkk...bikin tension saja tau

+ Sha + said...

dulu kan sy sgt gemok taw.
pastu mkn pil puteri binari tu ngan garlic oil kordels tu bole terslim sendiri plak. dr 60kg terus 50kg.

skrg maintain 50-54 jer. cuma makan garlic tu je utk buang kolestrol. maklum la sgt suka mkn lemak2 nih ^-^

farahanna said...

saya pun..hr ni masuk hr ke 2 tahan makan nasi..hope sgt diet kali ni berjaya..

lady_daisy said...

2 hari tak makan nasi???? alamak ain nie tak boleh kalau tak makan nanti migrain.. dah penah buat macam tue last skali pengsan ken marah ngan doktor tak pasal2..

~ms tepung~ said...

dh stress2 nk kawen , sure x lalu makan...and slowly berat pun turun..tp xbnykler...

but depends gak klu jenis yg lg stress lg bnyk makan..

solution kawen kena pakai korset-girdle...for sahaping purpose :)

nanonano said...

wowo..
risaunye kan?
nano skrg amalkan minum teh org kg je..
kerap ke toilet..
tp xpe..lemak2 yg kluar itu mgembirakan hati sy
:p

Sobby said...

nak tips? Do it like me tau... gunakan Herbalife.. i dah turun dari 80kg ke 71.8kg.. hihi.. =)

i nak kawen gak ni... :p

http://sauberyna.blogspot.com

and

http://sobby-herbalife.blogspot.com

=)

Ija1202 said...

Masalah kita sama...Take ur time..ada masa 4 bulan lagi kan...InsyaAllah sempat tu..yang penting teruskan berdiet..heheh salam ziarah!

FaFa said...

Hmm...I dont know if this can help but saya nie cam senang naik tapi turun mmg susah. But last month, this is what I did and I lost 4 kgs... Pagi and malam I minum ader susu I wieght program I beli kat Indonesia (since I'm studying here..hehe) and makan siang jer. Tp serious, tak lapar pun!!! At the same time I took Leesa Formula (siap import dari KL tiap bulan!). Haha...trylah kalau nak cube..hihihi. Good luck!

QueenWizza said...

erm..u byk minum air masak x dlm sehari?
trust me..kalo u minum air byk akan cepat burn lemak dlm badan kita.
bole mkn ns ari2 tp dlm kadar yg sedikit je.. byk kn mkn sayur sbb sayur kt tinggi serat.n bykkn mkn buah.

mlm2 kalo bole jgn mkn karbohidrat cm nasi, kue tiaw, mee..
mkn roti wholemeal je..n mkn buah byk.
hope this help..

sila la jenguk my blog :)