CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 22, 2009

D.I.Y

K.. dalam keadaan aku strees 2 bulan sebelum nie...dalam pada aku tak semangat nak kawin nie.. aku dah buat 3 bende nie...
1. hiasan hantaran dari pihak aku
2. hiasan hantaran dari pihak en tunang
3. kad kawin
*kalau korang nak tahu aku buat SENDIRI "Do It Yourself" best kan... tapi tu la penat beb...

kalau korang nak tahu aku seorang yang miskin berduit tapi memanjang tak cukup... maka aku memperbanyakkan kreativiti aku untuk membuat sendiri.

cuba korang calculate balik kalau buat hiasan hantaran kat kedai brape diorang caj.. paling tidak rm 100 boleh capai untuk satu dulang.. pastu di darabkan dengan kate lah 7 dulang dah
700 hinggit melayang ...*k itu satu pembaziran ye..but if i do it myself setelah dicampur, didarab, dibahagi, dan ditolak maka bahan-bahan untuk hiasan hanya 100 HINGGIT SAHAJA .... berbaloi kan!!!
korang nak tgk dengan 100 hinggit tue aku buat per...nak tgk tak???
aku mempersembahkan hasil kreativiti dan hasil tangan yang berenzim di tapak tangan ku...

*ini adalah hantaran hiasan hantaran dari lady ke en tunang...

*dan yang warna unggu ini adalah dari en tunang ke lady

boleh tahan kan.. ala english style tak??? hehehe... itu je yang aku mampu buat masa skang mungkin siapa tahu d plak orang berkenan mintak quatation hehehe...sorry beb aku terperasan lebih2l lak..tak sedar diri betul aku nie.

semua hiasan hantaran ini dan termasuklah kain alas dulang bewarna keemasan itu juga hasil jahitan my mom..

so apa pendapat korang k tak??? d macam kat kedai tak... bak kate adibah noor dalam iklannya berbunyi "kalau nak berjimat boleh ajer!!!"

__________________________________________________________________

2 comments:

Dayu said...

sangat kagum
lawa sgt dah tu.. yang penting sendiri rasa lawa sudah
alah, buat hebat2 pun akhirnya...
sendiri jawab...

betul la daisy
dayu suka tgk pengantin jimat2 gini
boleh spent lebih skit kat emas/berlian kan...
*hahahahaha, itu yg saya buat*

lady_daisy said...

itu motif saya sebenarnya... nak harap bakal suami memang tak mampu... nak meminjam kat bank pikir 1000 kali sebabnya lepas kawin nanti jawab sendirilah... hutang keliling pinggang... dapat spent money pegi berbulan madu... horey...