CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 22, 2009

mencipta kelainan..

k dalam citer sebelum nie aku d kata yang aku buat sendiri my invitation weeding..
sebenarnya aku tertarik dengan usaha dayu dalam menjayakan misi membuat sendiri kad wedding nya.. kagum beb..

maka dengan mengunakan kuasa pemikiran yang kreatif juga dibantu oleh teman tipa-tiap hari aku en adobe photoshop maka terhasil lah kad yang aku rase lebih moden dan efisyen....
nah! aku bagi tgk skit rupe kad invitation wedding aku....


*ini kad aku design sendiri.

ok, mari kita kira kos kad kawin d.i.y oleh aku...

1. design : sendiri

2. kad : aku beli kat kedai alat tulis dalam paket A4 kad emboss laid card. sebenarnya ader murah lagi kat brickfield disebabkan busy terlampau takd mase nak kesana.. but aku usahakan juga untuk kesana.. k berbalik kos kad aku beli tadi 10 keping 2.20sen pastu bahagi lah dapat 0.22 sen sekeping.. bagi sekeping A4 aku dapat 2 keping kad maka bahagikan lagi 0.22 sen kepada 2 maka jumlahnya cume 0.11 sen saje beb.. giler punyer murah...

3. ink- aku kira diuntung gak sebab ader printer sendiri kat umah dan my sis ader borong ink tahun lepas... target aku 1000 keping maka aku memerlukan 500 keping... maka aku kene beli 50 set A4 emboss.

jumlah keseluruhan : kertas 500 bahagi 10=50 set A4, 2.20SEN darab 50=110 hinggit sahaja.

boleh jimat lagi tue... kene pergi brickfield gak cari kad tue...

so tepuk dada tanya selera lah..

12 comments:

xxxo said...

kad cantikkk!!! :D

myheart said...

brickfield katne ek..nak p cari ketas gak ne..huhu

nurul aziyana said...

cantik..sweet..tahniah2..sile tpuk pd dri sdn

jessger said...

bg la tau kedai tu kt brickfield tu kt blah mane..? ape name kedai? kite pon nk wt kad sndiri gak, nk beli paper tuuuu

lady_daisy said...

kedai paper tue kat terpencil skit..
kat blakang petronas hujung sebelah kiri.. depan nyer ader kedai makan...
i hope u all jumpe kedai tue...

Hani said...

ala..sukenyer..penjimatan yang bagus..tp xreti nak wat..potoshp ker..illstrtor ke..xpandai nak guna..comp opis ada la...printer pon xde...camne nak wat sendiri...dah la kad skrg mahal2 aduiii

Dayu said...

tahniah!!!!
buat sendiri lagi jimat kan
biar lah kena susah2 skit
tp bila tgk kos dia
boleh sengih kesukaan kan ..
ramai yg tanya pasal kertas brickfiled tu
kena buatkan entry untuk derang lah
tp takde lah gambar kedai tu

lady_daisy said...

aa dayu puas hati giler!!! dapat 10sen jerk!!kos buat kad sendiri... suka bangat.. rasenye yang tak kreatif pun boleh jadik kreatif gak kalau bersungguh-sungguh..

nak seribu daya tak nk seribu dalih.. tak gituuu

susudalambotol said...

kalau buat sendiri lagi puas hati kan? ;)

nad nazira said...

lady daisy!!cantikla kat u..murahhhh lak tuh! i loike! tapi designnye tuh wat camne..leh share tak??? saye amatlah buta Adobe..hehe..plishhhhhhh..

SaiDaH ZaWaNaH SuLaiMaN said...

kad cantik. tp tumpang tanya, kad emboss tu ade jual kat kedai biasa ke? camne rupe?? sbb mmg nk wat sendrik pun sbaner..

Anonymous said...

rezain.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading rezain.blogspot.com every day.
ontario payday loan
faxless payday loans